Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc vērienīgajiem aptuveni divu nedēļu garajiem protestiem Francijā valsts prezidents Emanuels Makrons paziņojis, ka plāno palielināt iedzīvotāju minimālo algu un nodokļu atvieglojumus, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Makrons klāstīja, ka, viņaprāt, protestētāju dusmas bijušas "dziļas un pamatotas". Tāpat viņš atzina, ka saprot iedzīvotāju neapmierinātību ar viņu dzīves apstākļiem un uzskata, ka ļaudis neesot "pietiekami uzklausīti".

"Es saprotu jūsu bažas un satraukumu, iespējams, ka esmu radījis iespaidu, ka man ir citas prioritātes. Es zinu, ka daži mani vārdi ir jūs sāpinājuši," Makrons pirmdienas vakarā klāstīja televīzijā.

Prezidents atklāja, ka minimālo algu Francijā plāno palielināt par 100 eiro, sākot ar 2019. gadu.

Jau ziņojām, ka postījumi, kas Parīzē nodarīti sestdien "dzelteno vestu" protestu laikā, ir pat nopietnāki nekā nekārtībās pirms nedēļas, svētdien atzina Parīzes domes amatpersona Emanuels Greguārs.

"Skats, kādu pieredzējusi Parīze, ir katastrofāls," sacīja galvaspilsētas mēra Annas Idalgo līdzstrādnieks.

"Vardarbība nebija tik radikāla, bet, postījumi, iespējams, ir pat nopietnāki nekā pirms nedēļas," viņš piebilda.

Vardarbība pieredzēta lielākā skaitā Parīzes rajonu nekā līdz šim, protestu kustībai galvaspilsētā izplešoties arvien vairāk, skaidroja amatpersona.

Parīze nevar atļauties šādas briesmas reizi nedēļā, brīdināja Greguārs, skubinot prezidenta Emanuela Makrona valdību reaģēt, lai krīzi apturētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!