Foto: NATO ISAF

Līdz deviņiem cilvēkiem liela ārzemnieku grupa nolaupīta Afganistānas austrumos, kad civilais helikopters, kurā grupa ceļojusi, veicis piespiedu nosēšanos Lougaras provincē, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Azras rajonu, kurā lidaparāts nosēdās, kontrolē nemiernieku grupējums "Taliban", kas raidsabiedrībai BBC apliecināja, ka ārzemnieki ir pie viņiem.

Lidaparāts piespiedu nosēšanos veicis slikto laika apstākļu dēļ, bet uz zemes to drīz vien ielenkuši kaujinieki. Lidaparāts esot bijis baltā krāsā, kādi parasti ir palīdzības organizācijām, bet ANO BBC informēja, ka tas nav viņu gaisa transports.

Afganistānā katru dienu notiek aptuveni 100 civilo helikopteru lidojumu, skaidro BBC. Tie ir svarīgi attālu bāzu apgādē un darbinieku transportēšanā.

Sagūstītie cilvēki ir septiņi turki, divi krievi un viens afgānis, aģentūrai AFP atklāja vietējās amatpersonas, norādot, ka helikopters atrasts tukšs.

Meklēt ķīlniekus palīdz starptautiskās koalīcijas karavīri, informē Starptautisko Drošības atbalsts spēku (ISAF) pārstāvis.

Afganistānas kaujinieku gūstā ir daudzi Rietumvalstu, Pakistānas un afgāņu ķīlnieku. Gandrīz četrus gadus kaujinieku gūstā atrodas 25 gadus vecs ASV armijas seržants Bove Bergdals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!