Foto: AP/Scanpix
Ugandā tiesas priekšā stājies britu teātra režisors, par to, ka iestudējis lugu par geju neapskaužamo stāvokli šajā valstī, vēsta raidsabiedrība BBC.

Režisors Deivids Sesils apsūdzēts par "likumīgo rīkojumu neievērošanu", jo izrāde "Upe un kalns" tika iestudēta bez varas iestāžu atļaujas. Tiesa noraidījusi brita atbrīvošanu pret drošības naudu un notiesāšanas gadījumā viņam draud divu gadu cietumsods.

Izrāde, kuras galvenais varonis ir homoseksuāls uzņēmējs, ko nogalina paša darbinieki, pagājušajā mēnesī tika demonstrēta divos teātros Ugandas galvaspilsētā Kampalā.

Ugandā homoseksuālas darbības ir aizliegtas un geji bieži cieš uzbrukumos un ir sociāli izstumti. Turklāt valsts parlamentā atkārtoti ir iesniegts likumprojekts, kurš paredz mūža ieslodzījumu homoseksuālajos aktos pieķertajiem.

Likumprojekts pirmo reizi tika prezentēts 2009. gadā, bet nekad tā arī netika nopietni apspriests un pieņemts. Iepriekš likumprojektā par homoseksuāliem aktiem bija paredzēts nāvessods, tomēr vēlāk, pēc starptautiskās sabiedrības protestiem, tas aizstāts ar mūža ieslodzījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!