Foto: Kadrs no video

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) galvaspilsētā Abū Dabī bāzētas naftas kompānijas direktors atvainojies kazahu tautai pēc pagājušajā nedēļā Tengizas naftas laukos Kazahstānas rietumos notikušajām vietējo strādnieku un ārzemnieku sadursmēm, vēsta "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Vietējie mediji ziņoja, ka 29. jūnijā Tengizas naftas ieguves vietā izcēlās nekārtības, kad kāds libāniešu strādnieks mobilajā saziņas lietotnē izplatīja fotogrāfiju ar kazahu sievieti, ko vietējie uzskatīja par aizvainojošu.

Foto: Kadrs no video

Incidentā vairāki desmiti cilvēku tika ievainoti, bet simtiem jordāniešu un libāniešu strādnieki tika evakuēti.

Video paziņojumā kompānijas "Consolidated Contracring Engineering & Procurement S.A.L. Offshore" direktors Kauašs Kišams pauda atvainošanos visiem, kurus aizskāra fotogrāfiju uzņēmušā vīrieša rīcība.

Viņš darbinieka uzvedību raksturoja kā pilnīgi nepiemērotu un neatbilstošo kompānijas vērtībām un principiem. Vainīgais darbinieks ir atlaist un tiks veikta pilnīga izmeklēšana, apgalvo direktors.

Viņš arī norādīja, ka situācija Tengizā ir stabila un sadursmēs neviens nav guvis nopietnus ievainojumus.

Tiesa, tīmekļi atrodami incidenta video, kurā redzams, kā zemē guļoši cilvēki tiek spārdīti ar kājām un tiem redzamas asiņainas brūces.

Naftas ieguves lauku apguves kompānija "Tengizševroil" 1. jūlijā paziņoja, ka nemieros ievainoti vairāk nekā 40 cilvēki.

"Tengizševroil" ir "Chevron", "ExxonMobil", "KazMunayGas" un "Lukoil" kopuzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!