Foto: PantherMedia/Scanpix
Kāda sieviete guvusi smagus apdegumus, pārlejot degvielu no viena trauka otrā, savā virtuvē pēc tam, kad valsts kancelejas vadītājs Frensiss Moda ieteica iedzīvotājiem uzkrāt degvielu kannās gaidāmā cisternu automašīnu vadītāju streika dēļ, vēsta televīzijas kanāls "SKY News”.

Sieviete guvusi 40 procentu ķermeņa apdegumus, kad mēģinājusi pārliet degvielu no vienas kannas citā, izmantojot krūzi. No krūzes izplūstošie degvielas tvaiki aizdegušies gāzes plīts degļa liesmā.

Ugunsdzēsēji un mediķi notikuma vietā ieradušies dažu minūšu laikā, sieviete nogādāta slimnīcā.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas autobraucēji degvielas uzpildes stacijās (DUS) izpērk degvielu, jo cisternu automašīnu vadītāji draud streikot un valdības ministrs ieteicis uzkrāt degvielu kannās.

DUS vēstīja, ka ievērojami palielinājusies degvielas pirkšana, pildot to kannās, pēc tam, kad ministrs - valsts kancelejas vadītājs Frensiss Moda ieteica valsts iedzīvotājiem piepildīt kannas ar degvielu. Trešdien benzīna tirdzniecības apjoms bijis par 81% lielāks nekā ierasts, bet dīzeļdegvielas tirdzniecības apjoms palielinājās par 43%, liecina Lielbritānijas Degvielas mazumtirgotāju asociācijas apkopotā informācija.

Opozīcijā esošās Leiboristu partijas līderis Eds Milibands aicināja premjerministru Deividu Kameronu atvainoties par to, ka valdība ir izplatījusi virkni autobraucējus mulsinošu paziņojumu.

Savukārt enerģētikas ministrs Eds Deivejs noliedza, ka valdība celtu paniku, bet atgādināja aicinājumu, ka autobraucējiem vajadzētu veidot degvielas krājumus, kad vien tas iespējams.

"Mūsu galvenais padoms ir tas, ka cilvēkiem degvielas uzpildes stacijās ir jāpieņem saprātīgi lēmumi, viņiem jāpiepilda degvielas tvertne, nevis tikai puse tvertnes, un jādara tas, kad tas ir iespējams," viņš teica britu raidsabiedrībai BBC.

Moda trešdien paziņoja, ka visiem Lielbritānijas autobraucējiem ir jāpiepilda kannas ar degvielu un jāglabā tās garāžās.

Dažviet trešdien un ceturtdien pie DUS Lielbritānijā vērojamas pat rindas, bet ugunsdzēsēji norādījuši, ka šāds ministra ieteikums rada ugunsbīstamības draudus valstī.

Piecu naftas kompāniju darbinieki jau ir nobalsojuši par streika rīkošanu, protestējot pret darba līguma nosacījumiem un drošības standartiem, tomēr vēl nav vienojušies par streika datumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!