Foto: AFP/Scanpix
Pakistānā pirmdien, reaģējot uz svētdien notikušu asiņainu teroraktu pie baznīcas Pēšāvarā, protestē saniknoti kristieši, pieprasot valdību aizsargāt viņu ticības brāļus, vēsta aģentūra AP.

Divi teroristi pašnāvnieki svētdien uzspridzināja sevi ļaužu pūlī pie vēsturiskās Visu Svēto baznīcas Pakistānas ziemeļrietumu pilsētā. Līdz pirmdienas rītam teroraktā bojāgājušo skaits ir sasniedzis 81.

Eksplozijas atskanējušas mirklī, kad simtiem cilvēku pēc dievkalpojuma pulcējušies zālienā baznīcas priekšā uz bezmakasas maltīti. Vairāk nekā 140 cilvēki guvuši ievainojumus.

Atbildību par uzbrukumu ātri uzņēmās Pakistānas "Taliban", norādot, ka turpinās uzbrukt ne-musulmaņiem tik ilgi, kamēr ASV nepārtrauks bezpilota lidaparātu uzbrukumus Pakistānas kalnainajā cilšu reģionā.

Saniknoti kristieši visā valstī pirmdien bloķē ceļus. Uz viena no galvenajiem ceļiem, kas ved uz galvaspilsētu Islāmābādu, protestētāji dedzina riepas un pieprasa valdības aizsardzību kristiešu minoritātei.

Pēc terorakta papildus apsardzība nodrošināta Pešāvaras baznīcām un citiem kristiešiem svarīgiem objektiem, paziņoja policija. Daudzas Pakistānas baznīcas, mošejas un citus reliģiskus objektus policija apsargāja jau līdz šim, tomēr kristieši drošības pasākumus uzskata par nepietiekamiem. Svētdienas uzbrukumā gāja bojā arī policists, kurš apsargāja konkrēto baznīcu.

96% no Pakistānas 180 miljoniem iedzīvotāju ir musulmaņi. Pārējie pieder citām reliģijām, tai skaitā kristietībai. Kristiešus bieži vajā sunnītu kaujinieki, jo uzskata viņus par islāma ienaidniekiem.

Lai arī daudzi pakistānieši nosoda svētdienas teroraktu, kristieši valstī bieži tiek diskriminēti. Viņiem ir sarežģīti iegūt labu izglītību un darbu, daudzi ir spiesti strādāt par atkritumu savācējiem un sētniekiem, skaidro AP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!