Pēc pirmdien notikušās apšaudes Maskavas lielveikalā Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs otrdien atlaida no amata galvaspilsētas milicijas komandieri Vladimiru Proņinu.
Kremļa paziņojumā teikts, ka Proņins atbrīvots no savu pienākumu pildīšanas, neko sīkāk nepaskaidrojot.

Krievijas mediji, atsaucoties uz avotiem prezidenta administrācijā, vēsta, ka Proņina atlaišanas galvenais iemesls bija pirmdien notikusī apšaude.

Kā jau ziņots, Krievijas milicijas majors Deniss Jevsjukovs pirmdien sarīkoja apšaudi Maskavas lielveikalā, nogalinot trīs cilvēkus un vismaz sešus ievainojot, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

32 gadus vecais Caricino rajona milicijas priekšnieks Jevsjukovs pēc strīda ar sievu un sievastēvu nošāva savas automašīnas šoferi un pēc tam iegāja lielveikalā veikalā "Ostrov", kur atklājis haotisku uguni.

Veikalā nogalināta kasiere un kāds vīrietis. Vēl seši cilvēki guvuši dažāda smaguma pakāpes šautas brūces. Šāvējs ir apcietināts.

Izmeklēšanā uzmanība pievērsta arī šaušanā izmantotajai pistolei "Makarov", jo tas nav miliča dienesta ierocis, bet gan kopš 2000. gada federālajā meklēšanā izsludināts šaujamierocis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!