Foto: AFP/Scanpix
Kādam kanādiešu pārim un viņu laivas kapteinim nācies četras dienas mitināties džungļos pēc tam, kad viņiem burāšanas laikā Hondurasas piekrastē uzbrukuši pirāti, piektdien vēsta raidsabiedrība CBC.

54 gadus vecā Loreta Reinhloda un 46 gadus vecais Endijs Vesingers vēlējušies iemācīties burāt, tādēļ noīrējuši 17 metru garu laivu, nolīguši kapteini un devušies ceļā no Belizas uz Hondurasu.

Ceļojumā laikā viņiem uzbrukuši četri ar šaujamieročiem un nažiem bruņoti vīrieši. "Viņi kliedza," Reinholdas teikto citē CBC, "viņi pieprasīja naudu. Viņi neticēja, ka mums ir tik cik ir. Un, jo dusmīgāki viņi kļuva, jo biedējošāk tas kļuva."

Sieviete medijam pastāstījusi, ka pirāti, raujot viņu aiz matiem un pie kakla turot nazi, pieprasījuši kapteinim naudu.

"Es zināju, ka mums jāizpilda pirātu prasības un ka nevaram būt varoņi," pastāstījis Vesingers.

Pirāti laivu izstūrējuši krastā, pēc tam galvenajā burā izgriezuši caurumu, izrāvuši elektroinstalācijas, kā arī paņēmuši degvielu, rāciju un dzeramu ūdeni, atstājot kapteini uz abus burāt gribētājus vienus piekrastes džungļos uz kādas Hondurasai piederošas salas.

Visi trīs pārtikuši vien no zemesriekstu sviesta, siera un lietus ūdens. Četras dienas vēlāk trīs nelaimīgo burātāju SOS signālu pamanījuši cilvēki, kuri turpat netālu bija devušies pārgājienā. "Mēs apskāvām viens otru, mēs raudājām," savas emocijas raksturo Reinholda, piebilstot, ka ir laimīga, jo izdzīvojusi.

Pāris gan medijam atzinis, ka plāno vēl kādreiz doties uz Hondurasu, tiesa gan, turoties pie ierastajiem un populārajiem tūristu maršrutiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!