Pēc nedēļas nogalē notikušajiem protestiem Milvokos, ASV Viskonsinas štatā, pirmdien noteikta komandantstunda pusaudžiem.

"Vecāki, pēc plkst. 22 jūsu pusaudžiem labāk atrasties mājās," preses konferencē pirmdien paziņoja pilsētas mērs Toms Berets.

Jau vēstīts, ka Milvokos melnādaina aizdomās turētā nošaušana policijas pakaļdzīšanās laikā izraisījusi protestus un nekārtības.

23 gadus vecais Silvils Smits tika nošauts sestdien policijas pakaļdzīšanās laikā. Saskaņā ar policijas ziņoto viņš bijis bruņots un nav paklausījis policista pavēlei nomest ieroci.

Berets aicināja amatpersonas publiskot video, kurā fiksēts sestdien notikušais incidents, norādot, ka tas attaisnotu policistu rīcību. Berets pats šo video nav redzējis.

Štata likumi nosaka, ka Viskonsinas Tieslietu departaments izmeklē visas apšaudes, kurās iesaistīti policisti, un tas nozīmē, ka pašvaldības amatpersonām pašreiz nav kontroles pār pierādījumiem.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka Smits bijis iepriekš aizturēts, bet pagaidām nav zināms, vai policisti sestdien to zinājuši un kāda nozīme būtu varējusi būt šai informācijai.

Protestos un nekārtībās sestdien policija aizturēja 17 cilvēku, bet svētdien – 14. Nedēļas nogalē ievainojumus guva vismaz astoņi policisti, tika aizdedzinātas vairākas automašīnas un ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!