Foto: AP/Scanpix

ASV nojauks pasaulē augstāko slidkalniņu, pa kuru šļūcot augustā bojā gāja 10 gadus vecs puisēns, raksta raidsabiedrība "Sky News".

ASV Kanzasas štata politiķa Skota Švāba dēls Kalebs Tomass Švābs bojā gāja šā gada 7. augustā. Šļūcot pa ūdens slidkalniņu, kas uzskatīts par pasaulē augstāko, viņš guva nāvējošas kakla traumas.

51 metru augstais slidkalniņš "Verruckt" Misūrī štatā ir slēgts kopš traģēdijas dienas. Kanzassitijas atrakciju parka pārstāvji paziņojuši, ka pēc zēna nāves izmeklēšanas slidkalniņš tiks nojaukts. "Mēs uzskatām, ka šis ir vienīgais pieņemamais risinājums," rakstīts parka paziņojumā.

Pēc vairākkārtējas atlikšanas slidkalniņš "Verruckt" (no vācu val. – neprātīgs) tika atklāts 2014. gadā. Pirms tas tika nodots atrakciju parka apmeklētājiem, inženieri konstatēja vairākas problēmas tā darbībā. Agrākajos testos, slidinot lejā smilšu maisus, tie izslīdēja ārpus slidkalniņa. Lai problēmu labotu, tika ieguldīti miljons dolāri. Kā norāda atrakciju parka pārstāvji, slidkalniņš tiek pārbaudīts gan ikdienā, gan pirms katras tūristu sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!