Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Gandrīz visi lidojumi no Krievijas uz pieejamajiem ārvalstu galamērķiem trešdien tika izpārdoti īsi pēc tam, kad diktators Vladimirs Putins izziņoja daļēju mobilizāciju, raksta "The Moscow Times".

Lidojumi no Maskavas uz Gruzijas, Turcijas un Armēnijas galvaspilsētām - kur krieviem nav nepieciešamas vīzas - 21.septembrī tika izpārdoti dažu minūšu laikā pēc Putina paziņojuma, vēsta Krievijas populārākā ceļojumu plānošanas vietne "aviasales.ru".

Līdz pusdienlaikam pēc Maskavas laika šajā tīmekļa vietnē vairs nebija redzami arī tiešie reisi no Maskavas uz Azerbaidžānu, Kazahstānu, Uzbekistānu un Kirgizstānu.

Žurnālists Nīls Hauers mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka lētākās aviobiļetes cena lidojumam no Maskavas uz Armēnijas galvaspilsētu Erevānu šobrīd maksājot 1400 ASV dolāru. Otrdien cena bijusi 150 ASV dolāru.

Klīstot baumām par robežu slēgšanu, "Krievijas dzelzceļš" un vadošā aviokompānija "Aeroflot" paziņoja, ka viņiem "vēl" nav dots rīkojums aizliegt vīriešiem vecumā no 18 līdz 65 gadiem iegādāties biļetes.

Informācija par aviobiļešu izpirkšanu sasaucas ar otrdienas vakarā novēroto tendenci - frāze "kā pamest Krieviju" bija "Google" meklēšanas vienumu augšgalā Krievijā, atzīmē medijs. Tieši otrdienas vakarā bija paredzēta Putina uzruna, taču to vēlāk pārcēla uz trešdienas rītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!