Foto: Reuters/Scanpix

Pēc vēsturiskā "Brexit" balsojuma Lielbritānijā notikuši vairāki pret valstī dzīvojošajiem poļiem vērsti naida noziegumi, pirmdien raksta raidsabiedrība "Sky News".

Poļu sociālās kultūras biedrības (POSK) ēka Londonā pirmdien tika apķēpāta ar grafiti, kuros lasāmi rupji pret poļiem vērsti komentāri. Policija šo notikumu izmeklē kā rasistiski motivētu noziegumu.

Endijs Sloters, kurš ir leiboristu parlamenta loceklis un pārstāv Londonas Hammersmitas rajonu, kur atrodas POSK ēka, mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstīja, ka notikušais izraisa riebumu ne tikai viņā un poļu kopienā, bet visos Hammersmitas iedzīvotājos.

Ar nepatīkamām situācijām saskārušies ne tikai Lielbritānijā dzīvojošie poļi. Hevena Krovlija Twitter ierakstījusi, ka viņas meita, dodoties uz darbu Birmingemā, novērojusi, ka vairāki vīrieši ielenkuši musulmaņu sievieti un klieguši uz viņu, ka referendumā nobalsots, lai viņa vāktos prom.

Twitter lietotājs "Banking Buddha" pastāstīja par incidentu, kad mazāk nekā 20 stundas pēc referenduma kāds bezpajumtnieks viņu rupji apsaukājis par pakistānieti.

Džeimijs Pohotskis novēroja, ka kāds pāris restorānā jautājis poļu viesmīlei: "Kāpēc tu esi tik priecīga? Tu brauksi mājās."

Kādas Lielbritānijas skolas meiteņu tualetē uz sienas uzrakstīts, ka kādai no skolniecēm jābrauc atpakaļ uz Rumāniju.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!