Foto: AP/Scanpix
Vairāk nekā 200 cilvēki ir pazuduši, kad naktī uz sestdienu pēc sadursmes ar kravas kuģi pie Filipīnu Sebu provinces nogrimis prāmis ar 752 cilvēkiem uz klāja, vēsta laikraksts "The Guardian".

Varas iestādes ir apstiprinājušas vismaz 28 cilvēku nāvi, bet 629 ir izglābti. Tūlīt pēc sadursmes prāmja "MV Thomas Aquinas" kapteinis devis rīkojumu grimstošo kuģi pamest. Simtiem cilvēku lēkuši ūdenī, bet daudzi nelaimes brīdī ir gulējuši.

Kuģis nogrimis 33 metru dziļumā, un daudzi pazudušie varētu būt palikuši iesprostoti vrakā. Sestdien darbu ir sākuši ūdenslīdēji, kas no kuģa vraka izvilkuši jau četrus bojāgājušo ķermeņus.

Bijušais zvejnieks Danijs Palmero, kurš ar motorlaivu ieradies avārijas vietā un izglābis septiņus cilvēkus stāsta, ka visapkārt bijuši dzirdami kliedzieni un raudāšana. Kravas kuģa apkalpe tumšajos ūdeņos ielēkušajiem cilvēkiem metusi lejā glābšanas vestes.

Jūras negadījumi Filipīnās nav retums, jo te bieži ir vētras, kuģi ir sliktā tehniskā stāvoklī, bet drošības noteikumu ievērošana ir zemā līmenī.

1987. gadā pēc sadursmes ar naftas tankkuģi pie Filipīnām nogrima prāmis "Dona Paz" – bojā gāja 4341 cilvēku.Tā kļuva par vienu no traģiskākajām miera laiku kuģa katastrofām.

2008. gadā taifūna laikā Filipīnās apgāzās prāmis "MV Princess of the Stars, laupot gandrīz 800 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!