Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc saindēšanās ar nezināmas izcelsmes vielu svētdien, 4. martā, Viltšīrā, Lielbritānijā, slimnīcā nogādāts bijušais Krievijas pulkvedis, kurš 2006. gadā tika atzīts par vainīgu spiegošanā Lielbritānijas labā, ziņo BBC.

66 gadus vecajam Sergejam Skripaļam 2010. gadā pēc "spiegu apmaiņas" starp ASV un Krieviju tika piešķirts politiskais patvērums Apvienotajā Karalistē.

Policija ziņoja par incidentu Solsberi iepirkšanās centrā, uz kuru tā tika izsaukta pēc tam, kad kādam vīrietim un sievietei kļuvis slikti pēc saskares ar kādu nezināmas izcelsmes vielu. Rezultātā tika slēgtas un norobežotas vairākas vietas pilsētā, tostarp neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta punkts, bet ielas skaloja aizsargtērpos tērpti glābšanas dienesta darbinieki.

Skripals tika apsūdzēts par Krievijas izlūkošanas aģentu identitāšu nodošanu Apvienotās Karalistes Slepenajam izlūkošanas dienestam MI6.

Krievija apgalvoja, ka par informāciju, ko pulkvedis Skripaļs piegādājis kopš deviņdesmitajiem gadiem, viņš saņēmis 100 tūkstošus ASV dolāru. Viņš bija viens no četriem ieslodzītajiem, kuru 2010. gadā Maskavā atbrīvoja apmaiņā pret 10 ASV spiegiem.

Skripaļs un kāda sieviete, kas bija ar viņu kopā, šobrīd atrodas Solsberi apgabala slimnīcā. Paziņojumā pirmdienas, 5. marta, vakarā Viltšīras policija atklāja, ka abiem netika konstatēti redzami ievainojumi, taču bijuši bezsamaņā. Policija izmeklē, vai ir noticis tīšs uzbrukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!