Foto: AFP/Scanpix
Policija izmeklē skotu pusaudža nāvi, kurš pašnāvību, iespējams, izdarījis internetā notikušas šantāžas dēļ, vēsta laikraksts "The Guardian".

17 gadus vecais Daniels Perijs kļuvis par upuri krāpniekiem, kas interneta lietotājus ievilina video sarunā, bet pēc tam šantažē upuri ar uzfilmētajiem kadriem.

Pusaudzis uzskatījis, ka programmā "Skype" sarunājies ar amerikāņu meiteni, bet šantāžisti pēc tam paziņojuši, ka saruna ir ierakstīta un tiks nosūtīta viņa vecākiem un draugiem, ja viņš nemaksās, skaidro laikraksts.

Policija laikrakstam apstiprina, ka izmeklē 15. jūlijā mirušā jaunieša nāves apstākļus un aicina ziņot ikvienu, kurš piedzīvojis līdzīgu tīmekļa šantāžu.

Pusaudža māte, kura nevēlējās atklāt savu vārdu, norāda, ka vēlas brīdināt citus pusaudžus un vēcākus par tīmekļa draudiem. "Nekad nav tik slikti, lai būtu jānogalina sevi," sieviete vēlētos, lai būtu pateiksi dēlam šos vārdus.

Šis gadījums noticis laikā, kad sabiedrības sašutumu ir izraisījis gadījums ar 14 gadu veco britu meiteni Hannu Smitu, kura pašnāvību izdarīja pēc tam, kad viņu Latvijā veidotajā sociālajā tīklā "Ask.fm" terorizējuši anonīmi nerri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!