Pēc Šengenas zonas paplašināšanās naktī uz 21.decembri Doičkroicas ciematiņa naksnīgās ielas Austrijas pierobežā ar Ungāriju turpmāk uzraudzīs privāti nolīgti drošībnieki.
Apsargi strādās no plkst.22.00 līdz plkst.3.00 vai 4.00, preses konferences laikā trešdien pavēstīja Doičkroicas mērs Manfrēds Kelijs. Īpaši aktīvi patrulēšana notiks nedēļas nogalēs. Vietējiem iedzīvotājiem jājūt, ka kāds rūpējas par viņu drošību, uzsvēra mērs.

Izmaksas par ielu patrulēšanu, kuru uzsāks janvārī vai februārī, segs no kopienas budžeta.

Neskatoties uz Austrijas valdības apliecinājumiem, ka bažām nav pamata, iedzīvotāji baidās, ka Šengenas zonas paplašināšanās, atsakoties no robežkontroles uz valsts robežām ar austrumu kaimiņiem - Slovēniju, Ungāriju, Slovākiju un Čehiju -, nesīs krasu noziedzības pieaugumu.

Kamēr federālā valdība cenšas uzsvērt savu atbalstu brīvās pārvietošanās zonas paplašināšanai, vietējie politiķi skaidri pauž savu neapmierinātību, pieprasot pastiprināt policijas klātbūtni pierobežas reģionos.

Kā liecina Austrijas sabiedriskās domas pētniecības firmas ORF aptauja, arī vairums austriešu iebilst pret Šengenas zonas paplašināšanu, tai pievienojot deviņas jaunās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!