Foto: Vida Press

Pēc skandāla par rasistisku ierakstu sociālajā tīklā "Facebook" saistībā ar ASV pirmo lēdiju Mišelu Obamu, no amata atkāpusies ASV Rietumvirdžīnijas štata mazpilsētas Klejas domes priekšsēdētāja Beverlija Veilinga, vēsta raidsabiedrība BBC.

Jau vēstīts, ka ASV skandālu izraisījis aktīvistes Pamelas Remzijas Teilores ieraksts sociālajos tīklos, kurā viņa ASV prezidenta Baraka Obamas sievu Mišelu nodēvējusi par "pērtiķi augstpapēžu kurpēs" un norādījusi, ka "būtu burvīgi redzēt Baltajā namā lielisku, skaistu un cienīgu pirmo lēdiju". Veilinga šim ierakstam bija pievienojusi komentāru: "Jūs šodien mani iepriecinājāt, Pema."

Pēc notikušā tika izveidota petīcija, pieprasot sievietes atkāpšanos no amata, kuru šobrīd parakstījuši vairāk nekā 170 tūkstoši cilvēku. Demokrātu partijas vietējās nodaļas vadītāja nosūtījusi jau oficiālu atvainošanos Mišelai Obamai.

Veilinga gan taisnojusies, ka viņas komentārs nebija attiecināms uz Obamu, bet gan ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu.

Klejas pilsētiņā dzīvo vien 491 cilvēks un tajā nedzīvo neviens afroamerikānis. Arī Klejas apgabalā vairāk nekā 98 % iedzīvotāju ir baltādainie.

Teilore pēc ieraksta veikšanas sacījusi, ka neko rasistisku nav domājusi un viņas ieraksts ir ne tā izprasts. Lai gan sieviete paudusi nožēlu, viņa zaudējusi amatu nekomerciālajā organizācijā, kas saņem štata un federālo atbalstu un sniedz palīdzību vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar maziem ienākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!