Foto: NASA/MODIS

Spēcīga zemestrīce notikusi pie Japānas austrumu krastiem, ir izsludināti cunami draudi, atsevišķās vietās sākta iedzīvotāju evakuācija, vēsta raidsabiedrība BBC.

“Bēdziet uz augstākām vietām cik ātri vien varat. Ja nav augstāks apvidus, ejiet uz augstceltni vai cik vien iespējams tālu no krasta. Neapstājieties! Neejiet atpakaļ,” raidsabiedrība “Sky News” citē Japānas mediju ziņoto.

7,3 magnitūdas spēcīgās zemestrīces epicentrs atradies aptuveni 245 kilometru attālumā no krasta un 36 kilometru dziļumā, liecina ASV Ģeoloģijas dienesta dati. Pazemes grūdieni vairākas minūtes bijuši jūtami galvaspilsētā Tokijā.

Mijagi prefektūras krastus sasnieguši aptuveni metru augsti viļņi, bet izsludinātā trauksme vēlāk atcelta, ziņo BBC. Netiek ziņots par cietušajiem un bojāgājušajiem. 

Cunami draudi bija izsludināti Mijagi prefektūras piekrastē, kas smagi cieta 2011. gada martā notikušajā zemestrīcē un tai sekojošā cunami. ASV bāzētais Cunami brīdinājumu centrs informēja, ka plašāks Klusā okeāna reģions nav apdraudēts. Viļņu augstums tika prognozēts no 50 centimetriem līdz diviem metriem.


Jau ziņots, ka Japānā 2011. gada 11.martā notikušajā 8,9 ballu zemestrīcē un tās izraisītajos cunami tika nopietni bojāta Fukušimas AES reaktoru dzesēšanas sistēma. Bojājumu dēļ notika vairākas eksplozijas un avārijas, kas izraisīja arī radiācijas noplūdes. Zemestrīces un tai sekojošo cunami dēļ gāja bojā vairāk nekā 20 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!