Foto: Reuters/Scanpix

Pēc aprīļa nogalē Dņepropetrovskā notikušajiem sprādzieniem Ukrainas galvaspilsētas Kijevas pašvaldība nolēmusi aizvākt no pilsētas centra atkritumu urnas, jo spridzekļi bija ievietoti tieši tajās.

Aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka Kijevas pilsētas administrācija nolēmusi uz maija svētku laiku aizvākt urnas pilsētas centra no ielām. Šo lēmumu administrācija pamato ar pilsētnieku un Kijevas viesu drošību, ņemot vērā traģiskos notikumus Dņepropetrovskā.

Betona atkritumu urnas aizvāktas no galvenajiem pilsētas laukumiem, parkiem un skvēriem. Lai savāktu atkritumus Uzvaras dienas svētku laikā pilsētas komunālie dienesti ievietojuši lielus metāla konteinerus. Savukārt vietās, kur atradās betona urnas, ievietoti maisiņi atkritumu savākšanai.

Jau vēstīts, ka pagājušajā piektdienā Ukrainas pilsētu Dņepropetrovsku satricināja sprādzienu sērija. Pilsētas centrā eksplodējuši četri atkritumu urnās ievietoti spridzekļi, bet piekto bumbu policija esot neitralizējusi. Sprādzienos cietuši aptuveni 30 cilvēki.

Visos četros gadījumos varētu būt sprāguši paštaisīti spridzekļi, pastāstīja avots drošības iestādēs. Spridzekļu tips un jauda vēl nav noskaidrota. Par notikušajiem sprādzieniem pilsētā Dņepropetrovskas prokurors ierosinājis krimināllietu par terorismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!