Policija pēc spridzināšanas draudu saņemšanas no Atēnu metro evakuējusi tūkstošiem cilvēku, kas ceturtdienas rītā devās uz darbu.
Kāds anonīms zvanītājs pavēstīja Atēnās iznākošā laikraksta "Eleftherotypia" redakcijai, ka Omonijas stacijā pilsētas centrā novietota bumba.

Sapieru vienības pārmeklē staciju un tai pieguļošos metro tuneļus.

Kā jau ziņots, iepriekš ceturtdienas rītā Atēnu centrā pie Grieķijas Nodarbinātības ministrijas atkritumu tvertnē eksplodēja bumba, nodarot postījumus un viegli ievainojot vienu ugunsdzēsēju.

Sprādziens notika brīdī, kad varas iestāžu pārstāvji centās spridzekli neitralizēt.

Paštaisītā spridzekļa eksplozija izsita ministrijas ieejas stiklus un nodarīja nelielus postījumus tuvējām ēkām, kuras policija bija noslēgusi pēc tam, kad anonīmu brīdinājumu par bumbu saņēma vietējais laikraksts.

"Bumba bija ievietota atkritumu tvertnē netālu no ieejas, taču rajons pirms sprādziena tika noslēgts, kad kāds nezināms vīrietis piezvanīja laikrakstam "Eleftherotypia" un brīdināja, ka pēc desmit minūtēm sprāgs bumba," sacīja policijas amatpersona.

Cietušais ugunsdzēsējs nogādāts slimnīcā, un mediķi ziņo, ka viņa ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Pēc sprādziena notikuma vietā strādā pretterorisma vienības eksperti, meklējot pierādījumus. Tas bija otrais sprādziens Grieķijas galvaspilsētā mazāk nekā nedēļas laikā.

Pagājušajā piektdienā neliela bumba sprāga pie Grieķijas celtniecības kompānijas biroja. Arī tas notika pēc brīdinājuma saņemšanas un neviens cilvēks necieta.

Pagaidām neviens par abiem sprādzieniem atbildību nav uzņēmies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!