Irānas policija trešdien paziņoja, ka pēc nedēļas nogalē notikušajām demonstrācijām joprojām apcietinājumā atrodas 300 no kopumā aizturētajiem 500 "dumpiniekiem".

Kā norādīja Islāma Republikas policijas priekšnieks Ismaels Ahmadi Mohadams, aizturēto protesta akcijas dalībnieku skaits patiesībā pārsniedz 500 cilvēku, jo arī citas drošības institūcijas veikušas arestus.

"Todien tika arestēti 500 dumpinieki, un pēc lietu izmeklēšanas joprojām nav atbrīvoti 300," Irānas oficiālā ziņu aģentūra IRNA citē Mohadama teikto. "Ne visus arestus veica policija, dumpiniekus arestēja arī citas struktūras, tostarp Izlūkošanas ministrija vai [Irānas islāmistu zemessardze] "Basij", tādēļ kopējais [aizturēto] skaits tiks paziņots vēlāk."

Tāpat policijas priekšnieks paziņoja, ka opozīcijas atbalstītāju protestu laikā ievainoti 120 likumsargi, no kuriem 60 joprojām ārstējas slimnīcā.

Islāma Republikas varasiestādes apstiprinājušas, ka svētdienas protestu laikā gājuši bojā astoņi cilvēki, taču kategoriski noliedz opozīcijas apsūdzības, ka šo cilvēku nāvē vainojami drošības spēki.

Mohadams arīdzan brīdināja, ka turpmāk policija pret demonstrantiem vērsīsies bargāk.

"Policija bija iecietīga pret dumpiniekiem pirms Ašura [ceremonijas], bet tagad, kad dumpinieki ir pierādījuši uzticību spēkiem, kas cenšas gāzt valdību, vairs nebūs nekādas iecietības un mēs rīkosimies bargi," paziņoja policijas priekšnieks. "Pret dažiem iepriekš aizturētajiem mēs izrādījām iecietību un atbrīvojām viņus. Taču mēs tā nerīkosimies ar Ašura dienā arestētajiem, un viņi netiks atbrīvoti, kamēr nebūs pilnībā pabeigta viņu lietu izmeklēšana."

Islāma Republikas valdība aicinājusi savus atbalstītājus trešdien visā valstī rīkot demonstrācijas, lai nosodītu Ašura ceremonijas "aptraipīšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!