Foto: Shutterstock

Pēc peldes ar nesen kā uztaisītu tetovējumu uz labās kājas "Jēzus ir mana dzīve" Teksasā nomiris 31 gadu vecs vīrietis, kuram konstatēta infekcija, ziņo CNN.

Medijs precizē, ka šo informāciju ir publicējis prestižais medicīnas žurnāls "BMJ Case Reports".

Vīrieša identitāte netiek atklāta, vien norādīts tas, ka viņš bijis latīņamerikānis, kas dzīvojis Teksasā.

Piecas dienas pēc tetovējuma iegūšanas, viņš nolēmis izpeldēties okeāna ūdeņos. Trīs dienas pēc tam viņš nonācis slimnīcā ar neciešamām sāpēm abās kājās un pēdās. Ap tetovējumu bijis apsārtums.

Ārsti norādījuši, ka viņa veselības stāvoklis strauji pasliktinājies, kā arī nierēs tika konstatēts iekaisums. Medicīnas darbinieki medijam atklājuši, ka vīrietim bijusi hroniska aknu slimība, jo viņš mīlējis iedzert dienā sešus 12 unču (354 mililitru) aliņus.

Viņam veikts pārbaudes tests uz "Vibrio vulnificus" baktēriju, kas parasti sastopama okeāna ūdeņos, informē CNN. Tests bijis pozitīvs. CNN atzīmē, ka katru gadu ar šo baktēriju inficējas vismaz 80 tūkstoši cilvēku, bet 100 cilvēkiem tā izrādās nāvējoša. Vēl lielāks riska faktors ir tiem cilvēkiem, kuriem ir aknu slimības, vēzis, diabēts, HIV, asinsvadu slimības un citas.

Pacients ticis noņemts no "mākslīgās elpināšanas iekārtas" 18 dienas pēc tam, kad tika ievietots slimnīcā, bet nākamā mēneša laikā viņa veselības stāvoklis strauji pasliktinājies. Aptuveni pēc diviem mēnešiem viņš nomiris no septiskā šoka, vēsta CNN.

Ārsti arī atzīmējuši, ka šī vēsts nav domāta, lai mudinātu cilvēkus netaisīt tetovējumus. "Ja jūs izvēlaties taisīt tetovējumus, tad dariet to drošās vietās,"mudinājis mediķis Nikolas Hendrens, kurš aicinājis rūpēties par brūci. "Tas ir ļoti svarīgi," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!