Foto: Reuters/Scanpix

Armijas atbalstītā Ēģiptes pagaidu valdība atkāpjas, atsaucoties uz premjerministra Hazema Beblavi (attēlā) paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šis paziņojums izskanējis pirmdien pēc valdības sanāksmes, kurā piedalījās arī aizsardzības ministrs un armijas galvenais komandieris feldmaršals Abdelfatahs al Sisi. Pamatojums valdības demisijai netiek sniegts.

Beblavi vietā stāsies un jaunu valdību veidos mājokļu ministrs Ibrahims Mihlibs, atsaucoties uz nenosauktiem avotiem, ziņo valsts laikraksts "al Ahram".

Jau vēstīts, ka Sisi vadītā armija jūlijā gāza no amata demokrātiski ievēlēto islāmistu prezidentu Mohamedu Mursi. Sagaidāms, ka tuvākajā laikā feldmaršals Sisi oficiāli paziņos par kandidēšanu uz prezidenta amatu.

Saskaņā ar jauno konstitūciju, kas apstiprināta janvārī, prezidenta vēlēšanām jānotiek līdz aprīļa vidum. Novērotāji vēlēšanās prognozē Sisi uzvaru, jo viņš ir ļoti populārs un viņam nav spēcīgu konkurentu.

Ēģiptes pirmo demokrātiski ievēlēto prezidentu Mursi pēc plašiem tautas protestiem armija gāza pagājušā gada 3. jūlijā. Valsti pārvalda armijas atbalstīta pagaidu valdība.

Pēc apvērsuma izvērstas plašas represijas pret gāztā valsts galvas pārstāvēto Musulmaņu brālību, kas ir aizliegta un pasludināta par "teroristisku organizāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!