Pakistāna ceturtdien paziņoja, ka tās drošības spēki slēguši piecas grupējuma "Lashkar-e-Taiba" apmācības nometnes un apcietinājusi 124 to vadītājus un ar islāmistu labdarību saistītas personas.

Šo grupējumu vaino uzbrukumu organizēšanā Mumbajā, kur teroristu sarīkotajā slaktiņā viesnīcā "Taj Mahal" dzīvību zaudēja 52 cilvēki, bet viesnīcā "Trident/Oberoi" - vēl 38. Abu viesnīcu ēkas ieņēma un savā varā noturēja kaujinieki, kas uz 60 stundām Mumbaju pārvērta par karadarbības zonu.

"Mēs esam apcietinājuši kopskaitā 124 vidēja līmeņa un augstākos līderus," teica Rehmans Maliks, kurš Iekšlietu ministrijā ieņem ministra līmeņa amatu.

Sunnītu grupējums "Lashkar-e-Taiba", kas dažādos tulkojumos nozīmē "Tīro armija" vai "Īsteni ticīgo leģions", bāzējas Pakistānas teritorijā. Kopš 1980.gada tā kaujinieki vairākkārt rīkojuši asiņainus terora aktus Indijā. 2001.gadā šī organizācija uzņēmās atbildību par uzbrukumu Indijas parlamentam. 2006.gada vasarā Mumbajā vairākos sprādzienos gāja bojā pāri par 140 cilvēkiem.

2002.gadā ASV spiediena ietekmē Pakistāna aizliedza "Lashkar-e-Taiba" darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!