Foto: AFP/Scanpix

Pēc vairākiem palestīniešu uzbrukumiem un saduršanas gadījumiem Izraēlas pilsētās trešdien tiek izvietoti simtiem karavīru.

Izraēlas drošības spēki gatavoja pastiprināt policijas spēkus ar sešām armijas rotām, tviterī paziņoja drošības spēku preses pārstāvis.

Precīzs karavīru skaits netiek atklāts.

Lēmums par karavīru izvietošanu pilsētās tika paziņots pēc Drošības kabineta sēdes, kurā arī tika nolemts slēgt arābu apdzīvotos Austrumjeruzalemes kvartālus un nojaukt aizdomās par terorismu turamo personu mājas, kā arī anulēt viņu uzturēšanās atļaujas.

Kā jau ziņots, Izraēlā otrdien vairākos uzbrukumos, kuros likti lietā naži un šaujamieroči, tika nogalināti pieci cilvēki un daudzi ievainoti.

Tika nogalināti trīs izraēlieši un 22 cilvēki ievainoti. No uzbrucējiem tika nogalināti divi un trīs ievainoti.

Reaģējot uz šiem uzbrukumiem, premjerministrs Benjamins Netanjahu sasauca kabineta ārkārtas sēdi.

Palestīniešu uzbrukumos ar nažiem šomēnes nogalināti jau septiņi izraēlieši un daudzi ievainoti.

Nogalināti arī 18 palestīnieši no Rietumkrasta un Jeruzalemes, bet vairāk nekā puse no viņiem bija uzbrucēji.

Kopš 3.oktobra Izraēlā un okupētajās palestīniešu teritorijās notikuši vairāk nekā 20 saduršanas gadījumi. Pagājušajā nedēļā tika pieredzēts arī viens atriebes uzbrukums, kad kāds ebrejs Dimonā, Izraēlas dienvidos, sadūra divus Izraēlas arābus un divus palestīniešus.

Šo uzbrukumu, kā arī pēdējā laikā Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē notikušo vardarbīgo demonstrāciju dēļ rodas bažas, ka var izraisīties pilnapmēra palestīniešu sacelšanās - trešā intifada.

Nemieri izpletušies arī Gazas joslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!