Foto: AP/Scanpix
Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, kura nule kā pārcietusi vērienīgu sniegputeni, gatavojas plūdiem, trešdien vēsta portāls "Delfi.ua".

Sinoptiķi prognozē, ka jau 1.aprīlī Kijevā gaiss uzsils līdz pat +13 grādiem un tāpēc, kraso temperatūras svārstību dēļ, sniegs sāks intensīvi kust. Portāls vēsta, ka cilvēki gatavojas plūdiem, pa rokai turot gumijas zābakus un laivas.

"Ja sniegs izkusīs ātri, tad tiešām būs problēmas," atzinis Kijevas galvenais sinoptiķis Nikolajs Šepecs, sakot, ka to var ietekmēt strauja temperatūras paaugstināšanās. Tad situācija būs atkarīga no tā, vai notekas tiks galā ar lielajām kūstošā sniega masām.

Kopā ar kūstošo sniegu notekās plūdīs arī atkritumi, kuri sniega dēļ pāris dienas nav izvesti, bažījas iedzīvotāji. Atkritumi var aizsprostot notekas un palielināt plūdu draudus pilsētā. Savukārt, ja ūdens līmenis vienlaicīgi celsies arī Dņeprā un Dņestrā, tad gaidāmi tādi pat plūdi kā 1979.gadā, bažījas sinoptiķi. Ja tā notiks un upes pārplūdīs, tad Dņepra applūdinās lielu daļu teritorijas.

Atbildīgie dienesti jau ķērušies pie darba, aktīvi izvedot sniegu tieši no tiem rajoniem, kuros ir lielākie plūdu draudi. Pagaidām no Kijevas izvestas deviņas tonnas sniega, taču tiek lēsts, ka uz hektāru piesnigušas 500 tonnas sniega.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Kijevu pārsteidza vērienīgs sniegputenis, aizputinot pilsētu, radot satiksmes problēmas un citas ķibeles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!