Dažas stundas pēc vienošanās noslēgšanas par ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas bāzes izvietošanu Polijā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka viņa plānotā vizīte Varšavā tiek atcelta, ceturtdien pavēstīja Polijas ziņu aģentūra PAP.
Bija paredzēts, ka Lavrovs tiksies ar savu Polijas kolēģi septembrī, un iepriekš tika ziņots, ka viņu sarunas galvenā tēma būšot Krievijas kontrolētā Baltijskas kanāla izmantošana.

Baltijskas šaurums ir vienīgais ceļš, kas Vislas līci savieno ar Baltijas jūru, taču Krievija kopš 2006.gada pilnībā slēgusi poļu kuģiem pieeju Elblongas ostai.

Taču pēc tam, kad Varšava un Vašingtona vienojās par desmit ASV pārtvērejraķešu izvietošanu Polijā apmaiņā pret amerikāņu finansiālo atbalstu poļu pretgaisa aizsardzības sistēmas modernizēšanai, Maskava paziņoja par vizītes atcelšanu.

Vienošanās tika panākta pēc smagām sarunām, kas ilga vairāk nekā gadu un jau iepriekš bija ievērojami aizkaitinājušas Krieviju, kura brīdinājusi par savu militāro reakciju, ja līgums tiks noslēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!