Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc miermīlīgas masu demonstrācijas "Vienotības gājiens", kas svētdien. 6. septembrī, notika Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, sākusies tās dalībnieku aizturēšana, vēsta "Meduza.io".

Tiek lēsts, ka protesta akcijā piedalījās ap 100 tūkstošiem cilvēku. Milicija sākusi aizturēšanu pēc demonstrācijas beigām dažādos Minskas centrālajos rajonos. Turklāt ielās ir parādījušies cilvēki civilā apģērba un maskās, kuri dzinās pakaļ protestētājiem un noķertos sita ar stekiem un nūjām.

Pēc Cilvēktiesību aizstāvības centra "Vjasna" datiem svētdien Minskā aizturēti vismaz 120 cilvēki.

Jau ziņots, ka 6. septembrī vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku piedalījies demonstrācijā "Vienotības maršs", turpinot protestēt pret 9. augusta notikušo Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Protesta akcija Minskas centrā, Neatkarības laukumā, sākās svētdien, 6. septembrī, pulksten 14.00, taču vēlāk demonstranti gājienā devās uz līdzšinējā līdera Aleksandra Lukašenko rezidenci, skandējot "Ej prom!". Pilsētā jau visu dienu bija pastiprināta bruņoto spēku un milicijas klātbūtnē, īpaši apsargājot Lukašenko rezidenci.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau kopš 9. augusta turpinās masu protesti pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu, kā rezultātā valsti joprojām turpinātu vadīt līdzšinējais līderis Aleksandrs Lukašenko.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!