Spānijas Ārlietu ministrija ceturtdien uz pārrunām izsaukusi Francijas vēstnieku pēc tam, kad franču lauksaimnieki apturēja spāņu kravas automašīnas un no to cisternām uz ceļa izlēja vīnu, ziņo "Politico".

Francijas vīndari spāņu automašīnas apturēja pirmdien pie muitas punkta valsts dienvidrietumos. Pēc tam viņi attaisīja cisternu krānus, izlejot uz asfalta vīnu aptuveni 90 000 pudeļu apmērā. Tādējādi vīndari vēlējušies parādīt savu neapmierinātību ar negodīgo konkurenci, kuru rada spāņu vīnu zemās cenas.

Spānijas valdība par šo negadījumu informējusi arī Eiropas Komisiju. "Spānija protesta notu ju ir nodevusi Francijas varasiestādēm, un aicina tās pieņemt visus atbilstošos mērus, lai garantētu drošību, un brīvu cilvēku un preču kustību atbilstoši Eiropas Savienības principiem," norādīts Spānijas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Francijas vīndaru asociācijas prezidents Frederiks Ruanē aicināja aroda brāļus protestus turpināt. Viņš aģentūrai AFP skaidroja, ka vīndari, izlejot vīnu uz ielas, aizstāvējuši savu produkciju no lētajiem itāļu un spāņu vīniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!