Foto: EPA/LETA
Pēc Ziemeļkorejas šīs nedēļas uzbrukuma Dienvidkorejai, kurā dzīvības zaudēja četri cilvēki, no amata atkāpies Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Kims Tejongs, vēsta CNN.

"Prezidents [Li Mjungbaks] tikko ir pieņēmis aizsardzības ministra demisiju," atsaucoties uz Prezidenta Zilā Nama pārstāvi vēsta CNN.

Nu jau bijušais ministrs, ģenerālis Kims smagu kritiku saņēma jau martā, kad pēc sadursmes ar Ziemeļkorejas armiju nogrima kāds Dienvidkorejas kara kuģis. Taču jauns kritikas vilnis pār Kimu pāršalca, kad otrdien Ziemeļkoreja apšaudīja kādu no Dienvidkorejas salām, nogalinot četrus cilvēkus un ievainojot vēl 15.

Dienvidkorejas parlamenta partijas Kimam pēdējās dienās pārmeta, ka tas nav rūpējies par to, lai armija būtu gatava iespējamajiem Ziemeļkorejas uzbrukumiem. Daži parlamentārieši pat bilduši, ka armijai vajadzēja ātrāk kaimiņvalstij dot atbildes triecienu.

Phenjana paziņoja, ka pirmā uzbrukumu sāka Dienvidkoreja un apsolīja lietot spēku, ja kaimiņvalsts, pēc tās ieskatiem, turpinās pārkāpt valsts jūras robežu. Krievija, ASV, Eiropas Savienība un Lielbritānija jau ir nosodījušas Ziemeļkorejas rīcību.

Sadursmes abu Koreju vidū bijušas gan iepriekšējos gados, gan 1999. un 2002.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!