Foto: Reuters/Scanpix
Kopenhāgenas zooloģiskais dārzs, kurš izpelnījies cilvēku nosodījumu žirafes Mariusa nogalināšanas dēļ, atzinis, ka iemidzinājis divus padzīvojušus lauvas un divus jaunus lauvēnus, vēsta "The Guardian".

Tas darīts, lai radītu vietu lauvu tēviņam. Tas nogalinātu desmit mēnešus vecos lauvēnus tiklīdz rastos iespēja, skaidro zoodārzs.

Dzīvnieki iemidzināti pirmdien, jo jaunas mājas tiem nav izdevies atrast. Visi bijuši saistīti radnieciskām saitēm.

Atšķirībā no žirafes Mariusa lauvu ķermeņi netiks publiski sadalīti, jo "ne visi dzīvnieki tiek sadalīti auditorijas priekšā", teicis iestādes runasvīrs.

Tuvākajās dienās jaunais lauvu tēviņš tiks iepazīstināts ar divām zooloģiskajā dārzā mītošajām lauvu mātītēm, kas sasniegušas pārošanās vecumu.

Iestādes vadītājs Stefans Strede norāda: "Zooloģiskais dārza darbs ar lauvām ir atzīts visā pasaulē, un es esmu lepns, ka viens no zoodārzā dzimušajiem tagad veido jaunu lauvu baru."

Jāatgādina, ka 18 mēnešus vecais Mariuss 9.frebruāra rītā nogalināts ar lopu kautuvēs izmantotas triecienpistoles šāvienu galvā. Pēc tam dzīvnieks apmeklētāju acu priekšā, starp kuriem bija arī bērni, nodīrāts un sadalīts gabalos, un izbarots lauvām. Žirafes ķermeņa dīrāšana un sadalīšana tiešraidē pārraidīta internetā.

Tas tika darīts, lai nepieļautu tuvas radniecības dzīvnieku krustošanos. Ironiskā kārtā žirafes gaļa pēc tam tika izbarota lauvām.

Cits Dānijas zoodārzs paziņoja, ka arī tajā mītošo žirafi nāksies nogalināt. Tomēr pēc plašiem protestiem Dānijā un citviet pasaulē, tostarp Latvijā, tas paziņoja, ka problēmu atrisinājis un dzīvnieku nonāvēt tomēr nenāksies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!