Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, pēdējo reizi kā valsts prezidents ceturtdien uzstājoties parlamentā, uzsvēra, ka nepieļaus "manipulēšanu ar iedzīvotājiem", kuri ir neapmierināti ar oficiālajiem Krievijas Valsts domes vēlēšanu rezultātiem. Uzrunā viņš uzsvēris iespējamo ārvalstu ietekmi uz protestētājiem.

Šī bija Medvedeva pēdējā šāda veida uzstāšanās. Viņa prezidentūras termiņš beidzas pavasarī, bet kandidēt atkārtoti uz šo amatu viņš negrasās.

Uzstājoties ceturtdien, Medvedevs uzsvēra, ka saistībā ar aizvadītajām vēlēšanām "ciena kritiku", un solīja atjaunot taisnīgumu tur, "kur tas ir nepieciešams", vēsta BBC. Krievijas opozīcijas pārstāvji uzskata, ka domes vēlēšanu rezultāti tikuši viltoti par labu Medvedeva un premjera Vladimira Putina partijai "Vienotā Krievija". Protestējot pret vēlēšanu rezultātiem, tūkstošiem cilvēku izgāja ielās.

"Sava viedokļa izteikšana likumīgā veidā ir atļauta. Taču politiķi manipulē ar Krievijas pilsoņiem, maldina viņus un kurina naudu, un tas ir nepieļaujami. Mēs nepieļausim, ka provokatori un ekstrēmisti ievelk sabiedrību savās avantūrās. Mēs neļausim kādam no ārpuses jaukties mūsu iekšējās lietās," uzrunā sacījis prezidents.

Medvedevs iepriekš teicis, ka viņam ir svarīgi nodibināt kontaktu ar jauno valsts domi.

Jau vēstīts, ka prezidenta vēlēšanas Krievijā notiks 4.martā, un pēc tām prezidenta krēslā iecerējis atgriezties premjerministrs Vladimirs Putins, kura kandidatūru izvirzījusi valdošā partija "Vienotā Krievija".

Liberāldemokrātiskā partija par kandidātu prezidenta amatam izvirzījusi savu līderi Vladimiru Žirinovski, bet partija "Taisnīgā Krievija" - savu faktisko līderi Sergeju Mironovu. Par nodomu kandidēt prezidenta vēlēšanās paziņojis arī miljardieris Mihails Prohorovs. Savukārt Krievijas Federācijas Komunistiskā partija sestdien par savu kandidātu martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās izvirzīja partijas līderi Genadiju Zjuganovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!