Foto: Reuters/Scanpix

Austrālijā jau gadu notiek izmeklēšana pret kardinālu Džordžu Pelu, kuru apsūdz bērnu seksuālā izmantošanā vairākās Austrālijas Viktorijas štata pilsētās. Katoļu līderis apsūdzības noraidījis kā "pilnībā nepatiesas un aplamas".

Pela pārstāvji medijam "ABC" nosūtījuši paziņojumu, noraidot kardinālam izvirzītās apsūdzības un nodēvējot tās par "neko vairāk kā skandalozu nomelnošanas kampaņu." "Ja šīm apsūdzībām būtu jebkāds pamatojums, tās patlaban jau būtu izskatījusi Karaliskā komisija," norāda valsts katoļu galvas birojs.

Divi vīrieši, kuriem šobrīd tuvojas jau 50. gadskārta, ziņojuši tiesībsargājošajās iestādēs, ka Pels 70. gados ap viņiem grābstījies baseinā. Abi cietušie policijai nodevuši savas savstarpēji nesaistītās liecības.

Viens no viņiem, kurš tajā laikā bijis pamatskolēns, atklājis, ka tagadējais kardināls 1978. un 1979. gadā viņus regulāri aizskāris Balartas pilsētas Eurēkas kompleksa baseinā. Viens no vīriešiem, Lindons Monjuments, medijiem norādījis, ka bērni tolaik baidījušies iebilst Pela varas un amata dēļ.

Pels, kurš iepriekš bija mācītājs Belartā, jau iepriekš noraidījis apsūdzības un pat aicinājis veikt iekšējo izmeklēšanu Viktorijas štata policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!