Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pekinas varas iestādes ieviesušas stingrus drošības pasākumus saistībā ar jaunu vietējas izcelsmes Covid-19 uzliesmojumu, sestdien ziņo Ķīnas mediji.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta cilvēkiem, kas saistīti ar Sjiņfadi gaļas vairumtirgu pilsētas dienviddaļā, tādēļ Feņtai priekšpilsētas varas iestādes paziņojušas, ka ievieš "karastāvokļa mehānismu".

Sestdien Pekinā ziņots par septiņiem jauniem inficētajiem - tirgus darbiniekiem, apmeklētājiem un Gaļas pētniecības institūta darbiniekiem. Visi septiņi, izņemot vienu, saistīti ar Sjiņfadi tirgu, bet viens - ar lielu zemnieku tirgu Pekinas ziemeļrietumos.

Dienu iepriekš testēti gandrīz 2000 vairumtirgus darbinieki un 46 cilvēkiem testi uzrādījuši pozitīvu rezultātu, bet nevienam no viņiem pašlaik nav klīnisku slimības simptomu, un Ķīna asimptomātiskos gadījumus kopējā Covid-19 statistikā neiekļauj.

Sjiņfadi tirgus apkaimē bloķēti vienpadsmit dzīvojamo namu kompleksi, tirgus slēgts un tā teritoriju apsargā policija, slēgtas skolas un bērnudārzi un paredzēts veikt analīzes vairāk nekā 10 000 cilvēkiem, kas kopš 30.maija bijuši saistīti ar šo vietu.

Pirmais vietējas izcelsmes inficēšanās gadījums nepilnu divu divu mēnešu laikā divdesmit miljonu pilsētā tika atklāts ceturtdien, kad vīrusu diagnosticēja cilvēkam, kurš pēdējā laikā no galvaspilsētas nav izbraucis, bet apmeklējis minēto gaļas tirgu.

Uz laiku slēgti arī citi tirgi.

Kā paziņojusi Sjiņfadi tirgus vadība, konstatēts, ka atklātais slimības uzliesmojums saistīts ar tirgus galdiem, uz kuriem dalīti importētie laši, tādēļ Pekinas lielveikali izņēmuši no apgrozības lašus, bet tirdzniecības uzraudzības iestādes devušas rīkojumu pārbaudīt pilsētā svaigas un saldētas gaļas un zivju produkciju.

Tirgū attiecībā uz koronavīrusu pārbaudītas dažādas virsmas un gaļas izstrādājumu paraugi, un 40 no 1901 analīzēm uzrādījušas pozitīvus rezultātus.

Laikraksts "Beijing News" sociālajos tīklos vēsta, ka Ķīnas komunistiskās partijas biedri un brīvprātīgie mobilizēti palīgā bloķēto apkaimju iedzīvotājiem, lai apgādātu viņus ar pārtiku un pirmās nepieciešamības precēm.

Pekina, kas pakāpeniski mazināja pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, vairākus atvieglojumus atkal atcēlusi, nolemjot pirmdien neatsākt mācības sākumskolās un atcelt paredzētos sporta pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!