Foto: DELFI
Jaungada nakts Pekinā noritēs bez svētku uguņošanas, jo to aizliegušas pilsētas varas iestādes, atsaucoties uz vietējo laikrakstu, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

"Jaungada naktī no 31.decembra uz 1.janvāri aizliegts šaut salūtu pilsētas piektā transporta loka ietvaros, bet ārpus piektā transporta loka salūti ir atļauti, ievērojot drošības pasākumus," pausts varas iestāžu paziņojumā. Tajā gan nav precizēts, kādu sodu varētu saņemt aizlieguma pārkāpēji.

Lai pasargātu iedzīvotājus no ugunsgrēkiem un citām nelaimēm, Vecgada pēdējā dienā no plkst. 18:00 līdz plkst. 2:00 naktī pilsētas glābšanas dienesti strādās pastiprinātā režīmā.

"RIA Novosti" norāda, ka Pekinu apjož seši transporta loki. Pilsētas vēsturiskais centrs atrodas otrā loka iekšienē, savukārt aiz piektā loka sākas piepilsēta, kur izvietoti kotedžu ciemati un uzņēmumi.

Ķīnu uzskata par salūtu dzimteni un tās iedzīvotāji kaislīgi aizraujas ar uguņošanu. Pēdējos gados drošības nolūkos lielākajās valsts pilsētās uguņošana tradicionālo Jaunā gada svinību laikā tiek aizliegta. Savukārt ķīniešu jaunā gada sagaidīšanu Pekinā pavada apdullinoša uguņošana.

Pēc oficiāliem datiem šogad Ķīnā uguņošanas laikā vai gatavojot pirotehniku gājuši bojā vairāk kā 160 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!