Ķīnas galvaspilsēta Pekina plāno būvēt debesskrāpju rajonu, kura augstums nepārsniegs 350 metrus. Šis būs biznesa darījumu rajons, kurā visas komerciālās ēkas augstākas par 100 metriem, piektdien raksta avīze "Beijing Daily".
Pilsētas vadība par projektu paziņoja ceturtdien, un tas paredz, ka puse no pilsētas austrumu daļā plānotā darījuma centra sastāvēs no biroju kompleksiem. Pārējās būs dzīvojamās mājas, ēkas pakalpojumu sniegšanai un izklaidei, raksta avīze.

Trīs lielākie celtniecības projekti, ieskaitot nacionālajai telekompānijai "China Central Television" paredzēto augstceltņu kompleksu, tiks pabeigti līdz ar Olimpisko spēļu sākšanos 2008.gadā.

ASV celtniecības speciālisti, pēc Pasaules Tirdzniecības centra sagrūšanas teroristu uzbrukuma rezultātā, izteikuši bažas, ka debesskrāpji var būt ideāls mērķis teroristu uzbrukumiem.

ASV pilsētas, it īpaši Ņujorka un Čikāga, jau kopš 19.gadsimta sacenšas, kura uzbūvēs visaugstāko debesskrāpi.

Savā pieteikumā 2008.gada Olimpisko spēļu rīkošanai Pekina sevi prezentēja kā pilsētu, kas būs zaļa un augsti tehnoloģiski attīstīta. Pilsētas plānotāji paziņojuši, ka Pekinas uzvara cīņā par Olimpisko spēļu rīkošanu, paātrinās Ķīnas galvaspilsētas attīstību.

Līdz šim augstākā Ķīnas ēka atrodas Šanhajā. Tas ir 88 stāvus un 420 metrus augstais "Jinmao Tower".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!