Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi trešdien sacīja, ka ASV militārpersonas viņu nekad nav aicinājušas nebraukt uz Taivānu, raksta portāls "Politico".

Pēc tam, kad tika publiski ziņots, ka Pelosi gatavojas doties uz Taivānu, prezidents Džo Baidens žurnālistiem sacīja, ka militārpersonas "domā, ka šobrīd tā nav laba ideja". Baltais nams galu galā teica, ka Pelosi pati lemj par saviem vizītes plāniem.

"Es neatceros, ka viņi mums kādreiz būtu teikuši nedoties [uz Taivānu]," Pelosi sacīja par ASV armiju. "Mēs ļoti lepojamies ar savu armiju. Tās veiktie sagatavošanās darbi patiesībā, manuprāt, samazināja ķīniešu ietekmi uz mūsu vizīti," piebilda Demokrātiskās partijas politiķe.

Viņa pasmējās par Pekinas soli noteikt viņai sankcijas, sakot, ka tam neesot nekādas nozīmes.
Pelosi trešdien žurnālistiem sacīja, ka Pekina viņas pagājušās nedēļas braucienu uz Taivānu izmantoja kā "ieganstu" savai pastiprinātajai agresijai pret salu, tostarp pagājušajā nedēļā notikušajām militārajām mācībām.

Viņa nosodīja Ķīnas centienus "izolēt" Taivānu no pārējās pasaules un sacīja, ka ir nepieciešams apmeklēt salu, lai "apsveicinātu šo plaukstošo demokrātiju" un atbalstītu "Status quo" Taivānas šaurumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!