Teroristu sagrābtā lidmašīna, kas otrdien ietriecās Pentagonā, sākotnēji lidoja uz Balto namu, raksta "The Washington Post" ar atsauci uz informētām personām ASV federālās aviācijas dienestā.
Gaisa satiksmes kontrolētāji Dalesa starptautiskajā lidostā aptuveni 40 kilometrus no Vašingtonas jau otrdienas rītā sacēla trauksmi, kad savos radaros konstatēja šo lidmašīnu.

Lidaparāts lidoja rietumu virzienā, tad sarāva sakarus, apgriezās un neparasti lielā ātrumā lidoja uz gaisa satiksmei ierobežoto zonu virs Baltā nama. Tad "Boeing 757" ar 64 cilvēkiem tajā spēji sagriezās par 270 grādiem pa labi un strauji tuvojās Pentagonam, līdz tajā ietriecās.

Lidmašīnas nolaupītāji bija atslēguši raidītājus, kas gaisa satiksmes kontrolētājiem raidīja datus par lidmašīnu, tādus kā reisa numurs, ātrums vai augstums.

Vēlāk gaisa satiksmes kontrolētāji pamanīja citu lidmašīnu, arī "Boeing 757" no Ņuarkas virs Pensilvānijas pagriežamies Vašingtonas virzienā. ASV galvaspilsētā tika izsludināta trauksme, gaidot jaunu uzbrukumu. Tomēr lidmašīna ar 45 cilvēkiem tajā nogāzās uz dienvidaustrumiem no Pitsburgas.

Pirms šiem diviem uzbrukumiem Pasaules Tirdzniecības centra abos debesskrāpjos Ņujorkā otrdien ietriecās divas lidmašīnas. Pēc tam abi debesskrāpji sabruka. Vēlāk sabruka arī trešā centra augstceltne.

Kaut gan oficiālās ASV varas iestādes pagaidām nesniedz informāciju par cilvēku upuriem pēc Ņujorkā un Vašingtonā notikušajiem terora aktiem, amatpersonas pavēstījušas, ka sagaida "neticami lielus cilvēku upurus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!