Foto: AFP/Scanpix

Afganistānā oktobrī veiktā ASV gaisa triecienā ir nogalināts "Al Qaeda" emīrs Afganistānas ziemeļaustrumos Faruks al Kahtani, piektdien apstiprināja ASV Aizsardzības ministrija.

Pentagona preses sekretārs Pīters Kuks paziņoja, ka Kahtani nogalināts "precīzijas triecienā", kas ticis īstenots pret viņu 23.oktobrī Kunaras provincē.

"Šis veiksmīgais trieciens ir vēl viens piemērs ASV operācijām", ar kurām tiek grauti starptautisko teroristu tīkli un kas vērstas pret "teroristu līderiem, kuri mēģina uzbrukt ASV teritorijai, mūsu interesēm un mūsu sabiedrotajiem ārzemēs," teikts Kuka paziņojumā.

Vienlaikus ar uzbrukumu Kahtani tika veikts gaisa trieciens pret citu "Al Qaeda" līderi Afganistānā Bilalu al Utabi, bet šī gaisa trieciena rezultāti vēl nav zināmi. Kunaras provinces padomes loceklis Vilajats Hans gan oktobrī paziņoja, ka arī Utabi ir nogalināts.

ASV amatpersona oktobrī informēja, ka ar daudzām raķetēm "Hellfire" ir sagrauti divi kompleksi Kunaras provincē, kuros, kā tika uzskatīts, slēpās Kahtani un Utabi.

Pentagons bija aktīvi meklējis Kahtani četrus gadus.

Kahtani ir darbojies Afganistānā vismaz kopš 2009.gada un vadījis vienu no "Al Qaeda" bataljoniem vismaz kopš 2010.gada vidus. Viņš ilgi bija saistīts ar Osamu bin Ladenu, kurš 2011.gadā tika nogalināts ASV uzbrukumā Pakistānā.

Kahtani vietnieks Utabi tika uzskatīts par otro vai trešo svarīgāko "Al Qaeda" līderi Afganistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!