ASV bruņoto spēku pārstāvis pirmdien apstiprināja informāciju par viena helikoptera "Apache Longbow" zaudējumu Irākā, taču neapstiprināja otra helikoptera notriekšanu, kā to apgalvoja Irākas amatpersonas.
"Es varu apstiprināt, ka viens mūsu helikopters ir notriekts," sacīja anonīmais Pentagona pārstāvis. Viņš nesniedza nekādu informāciju par apkalpes likteni. Helikopters ir notriekts netālu no Kerbelas pilsētas, 110 kilometrus uz dienvidrietumiem no Bagdādes.

Irākas informācijas lietu ministrs Mohammeds Sīds as Sahafs pirmdien preses konferencē Bagdādē paziņoja, ka bruņoti irākiešu zemnieki ir notriekuši divus ASV kara helikopterus. Viņš solīja, ka drīzumā televīzija arī parādīšot sagūstītos pilotus.

Neilgi pirms tam Irākas televīzija demonstrēja kadrus, kuros redzams lauka vidū nosēdies ārēji neskarts ASV helikopters "Apache", ko ielenc bruņoti irākieši.

Helikopters nešķita notriekts un izskatījās nebojāts. Pie tā spārniem redzamas raķetes, bet zemē mētājas pilotu ķiveres un dokumentācija. Parasti šī veida helikopteriem ir divu vīru apkalpe.

Aizvadītajā naktī ASV kaujas helikopteri uzlidoja irākiešu pozīcijām pie Bagdādes. Divmotoru triecienhelikopterus "Apache" plaši izmantoja karadarbībā 1991.gada Persijas līča karā, Bosnijā, Kosovā un Afganistānā.

As Sahafs paziņoja, ka svētdiena iebrucējiem bijusi "tumša diena", bet "vēl tumšākas" sekošot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!