Foto: AFP/Scanpix

ASV Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka uz laiku aptur Saūda Arābijas militāro studentu operatīvo apmācību ASV pēc pagājušonedēļ Floridas pavalsts Pensakolas pilsētā notikušās apšaudes ar cilvēku upuriem, kuru sarīkoja Saūda Arābijas gaisa spēku virsnieks.

Saūda Arābijas militārie studenti ASV turpinās tikt apmācīti klasēs, bet operatīvā apmācība ir apturēta, lai izvērtētu drošību, sacīja Pentagona augsta ranga amatpersonas.

21 gadu vecs Saūda Arābijas gaisa spēku leitnants Mohammeds al Šamrani, kurš mācījās ASV karaflotes aviācijas bāzē Pensakolā (NASP), piektdien atklāja uguni klasē NASP teritorijā, nogalinot trīs jūrniekus un ievainojot vēl astoņus cilvēkus, līdz viņu pašu nošāva policists.

ASV aizsardzības ministra vietnieks Deivids Nordkvists pavēlēja 10 dienu laikā izvērtēt drošību ārvalstu studentu apmācības politikā. Tas attiecas uz visiem Saūda Arābijas militārajiem studentiem, kas pašlaik tiek apmācīti ASV.

Al Šamrani, kurš bija bruņots ar likumīgi iegādātu 9 mm kalibra pistoli "Glock", pirms apšaudes bija ievietojis tviterī manifestu, kurā nosodīja ASV kā "ļaunuma nāciju".

Baltā nama nacionālās drošības padomnieks Roberts O'Braiens paziņoja, ka Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) turpina apšaudes izmeklēšanu, bet viņš to uzskata par teroraktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!