ASV noliedz Krievijas puses apgalvojumus, ka ar Gruzijas uzbrukumu Dienvidosetijai būtu saistīti ASV armijas instruktori un ka daži no viņiem kaujās zaudējuši dzīvību.
"Neviens nav pazudis, un visi ir drošībā," sacīja Pentagona preses sekretāre pulkvežleitnante Elizabete Hibnere. "Nav ziņu, ka kāds amerikāņu karavīrs būtu zaudējis dzīvību."

Otrdien Krievijas sūtnis NATO Dmitrijs Rogozins deva mājienu, ka ASV armija atbalstījusi pēkšņo Gruzijas uzbrukumu Dienvidosetijai.

"Konflikta sākumā Gruzijā bija vismaz 127 amerikāņu armijas instruktori. Tieši pirms konflikta sākuma notika kopīgi manevri," sacīja Rogozins.

Ir pierādījumi tam, ka cīņās piedalījušies amerikāņi, un kritušo vidū ir arī "tumšādaini gruzīni", sacīja Rogozins. "Ja būs nepieciešams veikt DNS testus, mēs tos veiksim."

Sākoties karadarbībai, Gruzijā atradās 130 ASV instruktoru - militārpersonas un civilisti, kas sagatavoja Gruzijas karavīrus misijai Irākā, sacīja Hibnere.

Instruktori bija tur vienīgi tāpēc, lai gruzīnu karavīrus "sagatavotu dalībai operācijā "Irākas brīvība"", uzsvēra Pentagona pārstāve.

Patlaban Gruzijā ir palikuši 95 ASV armijas instruktori. 35 civilisti, kas arī bija iesaistīti Gruzijas karavīru apmācību procesā, nedēļas nogalē šo Kaukāza valsti pametuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!