Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV nesniedz Ukrainai izlūkošanas datus par mērķiem Krievijas teritorijā, ceturtdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons), nosaucot Krievijas izteiktās apsūdzības par ''blēņām".

Maskava iepriekš apsūdzēja Rietumus par tiešu līdzdalību mēģinājumos dot triecienu tās stratēģiskajām aviobāzēm. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs paziņoja, ka Ukraina bez ASV palīdzības nespētu ar droniem uzbrukt Krievijas infrastruktūrai.

Šonedēļ bezpilota lidaparāts avarēja blakus gāzes sadales stacijai uz dienvidrietumiem no Maskavas, 110 kilometru attālumā no Maskavas centra, paziņoja Maskavas apgabala gubernators.

"Man nav nekādas informācijas par to, vai ukraiņi veikuši šādas operācijas," žurnālistiem paziņoja Pentagona oficiāls pārstāvis brigādes ģenerālis Pets Raiders.

"Es varu precīzi pateikt, ka priekšstats par to, ka ASV sniedz izlūkošanas datus vai informāciju ukraiņiem notēmēšanai [uz mērķiem] Krievijas teritorijā, ir blēņas. Mēs nekarojam ar Krieviju un netiecamies pēc kara ar Krieviju," sacīja Raiders.

ASV tomēr sniedz Ukrainai sīku informāciju par Krievijas karaspēka pārvietošanos Ukrainas iekšienē, un Kijiva ir apvienojusi šo palīdzību ar saviem izlūkošanas datiem, lai veiktu artilērijas triecienus un citus uzbrukumus Krievijas karaspēkam un tā ieročiem.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pērn sniedza Ukrainai militāru palīdzību gandrīz 32 miljardu dolāru vērtībā, kurā bija droni, tālas darbības artilērijas sistēmas un pretgaisa aizsardzības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!