Foto: Reuters/Scanpix

ASV ir pārliecināta, ka spēs sevi aizsargāt Ziemeļkorejas uzbrukuma gadījumā, otrdien apliecināja Savienoto Valstu Aizsardzības ministrija, šādi reaģējot uz Phenjanas brīdinājumu, ka tā ir tuvu starpkontinentālas ballistiskās raķetes izmēģinājumam.

"Mēs esam pārliecināti par mūsu aizsardzību pret ballistiskajām raķetēm, kā arī mūsu sabiedroto aizsardzību un mūsu dzimtenes aizsardzību," sacīja Pentagona preses sekretārs Pīters Kuks.

"Mēs vēlreiz aicinām ziemeļkorejiešus atturēties no provokatīviem soļiem," viņš uzsvēra.

Kā vēstīts, svētdien televīzijā pārraidītā Jaungada uzrunā Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paziņoja, ka viņa vadītā valsts ir sasniegusi pēdējo posmu pirms starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājuma.

ASV jau nosodījušas Ziemeļkorejas plānoto izmēģinājumu.

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien pauda pārliecību, ka Ziemeļkoreja nespēs izstrādāt ASV teritoriju sasniegt spējīgu kodolraķeti.

Pagājušajā gadā Ziemeļkoreja veica divus kodolizmēģinājumus, kā arī daudzus raķešu izmēģinājumus. Lai gan Ziemeļkorejai ir ballistiskās raķetes, taču to sniedzamība nav starpkontinentāla. Ziemeļkorejai arī vēl nav izdevies veiksmīgs starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!