Irānas bruņotie spēki otrdien Persijas jūras līcī aizturējuši divus nelielus ASV karaflotes kuģus, paziņoja Savienoto Valstu aizsardzības jomas amatpersonas un Irānas Revolūcijas gvardes pārstāvji.

"Plkst.16.30 gvardes flotes bruņotie spēki aizturēja divus amerikāņu kaujas kuģus ar desmit bruņotiem jūras kājniekiem, kas bija iebraukuši Irānas teritorijā, un nogādāja tos Fārsī salā," teikts Irānas Revolūcijas gvardes paziņojumā.

ASV kuģi atradušies "Irānas teritorijā divu kilometru attālumā no robežas", vēsta irāņu ziņu aģentūra "Fars". "Šī informācija reģistrēta to GPS iekārtās, un šī informācija ir gvardu rīcībā."

Pēc tam, kad pazudis kontakts ar "diviem maziem flotes kuģiem", ASV amatpersonas kontaktējušās ar Irānas kolēģiem, "kas informēja mūs par mūsu personāla drošību un labsajūtu", teikts Pentagona vēstulē ziņu aģentūrai DPA.

Pentagons saņēmis garantijas, ka jūrnieki varēs turpināt ceļu bez kavēšanās. Kuģi aizturēti, kad tie bijuši ceļā no Kuveitas uz Bahreinu.

"Mūsu jūrnieki ir drošībā," telekanālam CNN atzina Baltā nama preses sekretārs Džošs Ērnsts. "Viņiem tiek izrādīta pienācīga laipnība, kādu varētu sagaidīt."

Ziņu aģentūra AFP augsta ranga ASV aizsardzības amatpersonai uzdeva jautājumu, vai ASV jūrnieki bijuši Irānas teritoriālajos ūdeņos. "Tā šķiet," atbildējusi amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!