ASV Aizsardzības ministrija paziņoja, ka homoseksualitātes iekļaušana garīgu traucējumu sarakstā bijusi kļūdaina un ka tā tiks izslēgta no attiecīgā dokumenta
"Homoseksualitāti nevajadzētu raksturot kā garīgu traucējumu procedūru instrukcijas pielikumā. Tuvākajās dienās tiks izdots paskaidrojums," trešdien paziņoja Pentagons.

Vairāki ASV kongresmeņi pieprasīja dokumenta atsaukšanu, kad tā esamību atklāja Kalifornijas universitātes zinātnieki.

Pentagona direktīvā 1332.38 par "psihiskās nespējas novērtēšanu" garīgo traucējumu sarakstā starp alkoholismu, garīgu atpalicību un psihiskiem traucējumiem minēta arī homoseksualitāte.

1996.gada novembrī pieņemtais dokuments no jauna apstiprināts 2003.gadā, norādīja Kalifornijas universitātes veiktā pētījuma par seksuālajām minoritātēm armijā autori.

Amerikas Psihiatriskā asociācija 1973.gadā izslēdza homoseksualitāti no garīgo traucējumu klasifikācijas un noteica, ka "homoseksualitāte kā tāda nekādā veidā neietekmē personas spriešanas spējas, stabilitāti, uzticamību un vispārējās sabiedriskās un profesionālās spējas".

Pentagons 1993.gadā attiecībā uz gejiem militārajā dienestā pieņēma politiku "nejautā un nesaki", taču militārpersonām par savas homoseksualitātes izpaušanu draud izslēgšana no armijas.

Pagājušajā gadā ASV armiju homoseksualitātes dēļ nācās pamest 726 karavīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!