Foto: Publicitātes foto

ASV Aizsardzības ministrija piektdien paziņoja, ka nav spēlējusi nekādu lomu neparastā darījumā, saskaņā ar kuru džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekiem bija atļauts atstāt pilsētu Sīrijā, tomēr daži no viņiem tika nogalināti.

ASV atbalstītais grupējums "Sīrijas Demokrātiskie spēki" (SDF) bija neatkarīgi noslēdzis šo vienošanos ar džihādistiem, kura ļāva apmēram 70 džihādistu grupai atstāt Tabkas pilsētu, kas atrodas pie aizsprosta netālu no "Daesh" bastiona Rakas.

Tikko kaujinieki atstāja pilsētu, ASV aviācija izsekoja viņus un vairākus no viņiem nogalināja, sacīja Pentagona amatpersonas.

"Tā bija vienošanās, ka viņi atstās Tabkas aizsprostu un atlikušās pilsētas daļas, kuras bija ieņēmusi "Daesh"," teica Pentagona preses sekretārs Džefs Deiviss.

"Tas nemaina faktu, ka, mums redzot ISIS kaujiniekus kaujaslaukā un skaidru iespēju viņiem trāpīt, mēs turpināsim to izmantot," sacīja Deiviss. Viņš uzsvēra, ka džihādisti netika uzskatīti par tādiem, kas padevušies.

SDF ir kurdu un arābu alianse, kas Sīrijā cīnās pret "Daesh". Tā bija atļāvusi kaujiniekiem atstāt Tabku, ja viņi demontēs spridzekļus ap aizsprostu, nodos smagos ieročus un pametīs šo pilsētu.

Nekas no tā nenozīmēja, ka džihādisti netiks vajāti, sacīja ASV majors Adrians Renkins-Gelovejs. "Šī ir kauja. Viņi nevienojās ar mums," viņš piebilda,

Sīrijas ziemeļu pilsētas Tabkas ieņemšana pēc vairāku nedēļu ilgām kaujām bija viena no svarīgākajām SDF uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!