ASV Aizsardzības ministrija otrdien noliedza, ka divas ASV militārās transporta lidmašīnas C-130 Afganistānā būtu apšaudītas ar zeme - gaiss tipa raķetēm, un paziņoja, ka ir noticis pārpratums, jo patiesībā afgāņu kaujinieki ir raidījuši vieglo ieroču šāvienus gaisā, svinot uzvaru kaujās, bet amerikāņi tos noturējuši par uzbrukumu.
"Izrādījās, ka tas nebija raķešu uzbrukums, bet gan vieglo ieroču šāvieni, kurus svinību laikā raidīja afgāņi un kurus mēs noturējām par pretinieka uguni," sacīja Pentagona preses sekretārs Ričards Makgrovs.

ASV jūras kājnieku spēku preses sekretārs kapteinis Deivids Romlijs pirms tam informēja, ka pret divām lidmašīnām C-130 raidītas divas raķetes un lidmašīnas izšāvušas signālraķetes, lai izvairītos no trāpījumiem.

"Divu lidmašīnu virzienā tika raidītas divas dažādas raķetes," sacīja kapteinis Deivids Romlijs.

Incidentos, kas notika ar 30 minūšu intervālu virs tuksneša uz dienvidiem no Kandahāras, neviena lidmašīna nav cietusi, viņš piebilda.

Pēc Romlija teiktā, uz amerikāņu lidaparātiem, iespējams, raidītas raķetes "Stinger", ar kurām ASV bagātīgi apgādāja afgāņu spēkus padomju okupācijas laikā 80.gados.

Šis ir pirmais šāda veida incidents kopš 25.novembra, kad ASV Jūras kājnieki izveidoja bāzi Afganistānas dienvidos.

Lidmašīnas tobrīd veica izlūkošanas misiju, teica kapteinis Romlijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!