Foto: Kadrs no video

Pentagons oficiāli publiskojis trīs īsus video ar "neidentificētām gaisa parādībām", kas jau iepriekš bija nonākuši tīmeklī, vēsta raidsabiedrība CNN.

Video redzami neidentificēti lidojoši objekti, kas ātri pārvietojas un kurus fiksējušas infrasarkano staru kameras. Divos no ierakstiem dzirdams, kā militāristi spriež, cik ātri objekts pārvietojas, viena no balsīm spekulē, ka tas varētu būt drons.

Video autentiskumu ASV Jūras spēki atzina jau pērnā gada septembrī, bet tagad oficiāli publicē šos video, lai kliedētu spekulācijas par to, vai video ir vai nav īsti.

"Pēc rūpīgas pārbaudes departaments ir secinājis, ka autorizēta šo neklasificēto video publiskošana neatklāj nekādas sensitīvas spējas vai sistēmas," norāda Pentagona pārstāve Sjū Gouha.

Minētos video pirmo reizi 2017. gada decembrī un 2018. gada martā publicēja privāta kompānija "The Stars Academy of Arts & Sciences", starp kuras dibinātājiem ir bijušais "Blink-182" mūziķis Toms Delonge. Kompānija pētot neidentificētus lidojošus objektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!