Foto: AP/Scanpix

Bijušais Izraēlas prezidents un Nobela Miera prēmijas laureāts Šimons Peress ceturtdien tika hospitalizēts sirds un asinsvadu problēmu dēļ, un pēc medicīniskas procedūras viņa veselības stāvoklis ir stabils, paziņoja Peresa preses sekretārs.

92 gadus vecais Peress tika ievietots slimnīcā pēc sāpēm krūtīs.

"Viņam tika veikta sirds kateterizācija, kuras laikā tika diagnosticēta sašaurināta artērija, kura tad šajā procedūrā tika paplašināta. Bijušais prezidents Peress jūtas labi un ir pie pilnas apziņas, viņa stāvoklis ir stabils," sacīja eksprezidenta preses sekretārs.

Peress mājās sajutās slikti un, kad medicīniskā pārbaudē bija konstatētas izmaiņas viņa sirdsdarbībā, tika nosūtīts ar ātro palīdzību uz slimnīcu pie Telavivas.

Peress ir bijis gandrīz visos amatos Izraēlas sabiedriskajā dzīvē, kopš viņš 25 gadu vecumā kļuva par Aizsardzības ministrijas ģenerāldirektoru un veicināja Izraēlas kodolieroču programmas attīstību. 1959.gadā viņš pirmoreiz tika ievēlēts parlamentā.

Peress bijis aizsardzības, finanšu un ārlietu ministru amatos, kā arī trīsreiz bijis premjerministrs. 2014.gadā beidzās viņa septiņus gadus ilgais prezidentūras termiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!